ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΤΕΣΕΚ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΕΜΠΑΣ
Δευ-Παρ – 7.30-13.35
Τηλέφωνα: 26811820, 26811821
Τηλεομοιότυπο: 26272119
Μενού

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Στο 11 Συνέδριο Θετικών Επιστημών το οποίο πραγματοποιήθηκε από 1 μέχρι τις 3 Μαρτίου 2024 στην Πάφο συμμετείχε ομάδα καθηγητών καθώς και μαθητών από το σχολείο μας Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας.

Στα πλαίσια του συνεδρίου οι μαθήτριες Λουκία Σιελουβάρη, Φυτούλα Αντωνίου και Άντρια Αντωνίου παρουσίασαν το θέμα "Τηλεκπαίδευση και Μαθηματικά".

Συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν!


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 2024

Η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο καθιερώθηκε το 2004, με πρωτοβουλία της τότε Ευρωπαίας Επιτρόπου, αρμόδιας για θέματα ασφάλειας, κ. Βίβιαν Ρέντινγκ και γιορτάζεται κάθε χρόνο τον Φεβρουάριο. Για το 2024, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου ορίστηκε η 6η Φεβρουαρίου 2024.

Στην Κύπρο, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Έργο: “Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου ” (https://cybersafety.cy/) .

Το σχολείο μας, Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας, αναγνωρίζοντας τη σημασία και την αξία της ενδυνάμωσης και ενίσχυσης της απαιτούμενης γνώσης για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, κατά την φετινή σχολική χρονιά 2023-2024 συμμετέχει, όπως και πέρσι, στο πρόγραμμα «Ασφαλές Σχολείο για το Διαδίκτυο», το οποίο και υλοποιείται από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου.

Στα πλαίσια του προγράμματος το σχολείο μας προχωρά σε σειρά δράσεων και ενεργειών που αφορούν την ασφαλή και ηθικά σωστή χρήση του Διαδικτύου, των ηλεκτρονικών μας συσκευών αλλά και άλλων νέων τεχνολογιών, όπως ο ραγδαία αναπτυσσόμενος τομέας της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Στα πλαίσια των εορτασμών της ημέρας αυτής μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας συμμετείχαν στην Ημερίδα με θέμα: «Μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο».

Η Ημερίδα διοργανώθηκε από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, με την υποστήριξη των εταίρων του Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου Κύπρου - CΥberSafety και της Εθνικής Στρατηγικής για ένα Καλύτερο Διαδίκτυο για τα Παιδιά στην Κύπρο. Την Ημερίδα παρακολούθησαν μαθητές/μαθήτριες, Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και εκπαιδευτικοί από όλη την Κύπρο.

Ομάδα Μαθητών/τριών που συμμετείχαν στην Ημερίδα:

  • Γιάγκου Μάριος - Α11
  • Χατζηοικονόμου Αφροδίτη - Α22
  • Αλέξη Μαρία Μαγδαληνή - ΘΗΨ1α
  • Νεοκλέους Παντελής - ΘΗΨ1α

Καθηγητές Πληροφορικής: Χαραλαμπίδη Θεοφανώ , Σπύρου Σπύρος

 


ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ

Στα πλαίσια δράσεων του Φυσιολατρικού Πνευματικού Ομίλου Πάφου προς τιμή του Εθνικού μας ποιητή Κωστή Παλαμά, καθηγητές και μαθητές από το σχολείο μας Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας συμμετείχαν σήμερα Κυριακή 03 Δεκεμβρίου σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Λυκείου Α’ Εθνάρχη Μακαρίου.

Ο Φυσιολατρικός Πνευματικός Όμιλος Πάφου είναι το αρχαιότερο πνευματικό Σωματείο της Πάφου. Ιδρύθηκε το 1950 με πρωτοβουλία των αείμνηστων πνευματικών ανθρώπων της Πάφου Aντώνη Σωτηριάδη και Γιώργου Ηλιάδη και άλλων φιλοπρόοδων ανθρώπων της πόλης μας και συνεχίζει αθόρυβα και δημιουργικά τη δράση του μέχρι σήμερα!

Συγχαρητήρια τόσο στον Φυσιολατρικό Πνευματικό Όμιλο Πάφου για την σημερινή εκδήλωση αλλά και στους καθηγητές και μαθητές από το σχολείο μας για την εξαιρετική τους συμμετοχή!


36ο ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ AEHT

Στο 36ο Ετήσιο συνέδριο του AEHT (European Association of Hotel and Tourism Schools) που διεξάγεται 06 - 11 Νοεμβρίου στην πόλη Βίλνιους στην Λιθουανία, βρίσκεται αποστολή απο το σχολείο μας Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας.

Η αποστολή αποτελείται από μαθητές και εκπαιδευτικούς της Ξενοδοχειακής μας σχολής και εντάσσεται στα πλαίσια συμμετοχής των μαθητών από το σχολείο μας σε διαγωνισμούς σχετικούς με δεξιότητες εστιατορικης τέχνης και κοκτέιλ.

Οι συμμετοχές στον διαγωνισμό ξεπερνούν τα 60 άτομα από περίπου 20 διαφορετικές χώρες! Η συνολική διάρκεια του διαγωνισμού είναι 4 ημέρες (7 - 10 Νοεμβρίου).