ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΤΕΣΕΚ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΕΜΠΑΣ
Δευ-Παρ – 7.30-13.35
Τηλέφωνα: 26811820, 26811821
Τηλεομοιότυπο: 26272119
Μενού

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ JUNIOR ACHIEVEMENT

Στα πλαίσια του διαγωνισμού Junior Achievement (JA), η ομάδα από το σχολείο μας Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας "EcoPot" έκλεψε την παράσταση παρουσιάζοντας στις 03/04/2024 την καινοτόμο και συνάμα οικολογικά φιλική λύση βιοδιασπώμενης γλάστρας η οποία παρέχει επιπλέον φυσικό λίπασμα στα φυτά.

Η ομάδα από το σχολείο μας εντυπωσιάζοντας κοινό και κριτική επιτροπή ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε επίπεδα πωλήσεων!

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην ομάδα μας "EcoPot"!!


ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ

Μετά από μια εξαιρετική παρουσία στον Παγκύπριο διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2024, οι μαθήτριες Λουκία Σιελουβαρη και Φυτουλλα Αντωνίου από το σχολείο μας Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας κατάκτησαν επάξια την 2η θέση ανάμεσα σε 89 σχολεία από όλη την Κύπρο που έλαβαν μέρος στον φετινό διαγωνισμό.

Επιπλέον, η μαθήτρια Λουκία Σιελουβαρη έλαβε μέρος και στον διαγωνισμό Kangourou όπου και πήρε χρυσό μετάλλιο!

Θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριες μας καθώς και στην καθηγήτρια Γαλλικών του σχολείου μας κ. Μαρία Γιωργαλλιδη για την άρτια προετοιμασία και παρουσία των μαθητριών μας στον φετινό διαγωνισμό!


ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ WASTE WISELY

Με μια τεράστια επιτυχία για το Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας συνοδεύτηκε η συμμετοχή του σχολείου μας στον 2ο παγκύπριο διαγωνισμό Waste Wisely στα πλαίσια αντίστοιχου ευρωπαϊκού έργου.

Την 1η θέση στον διαγωνισμό, ανάμεσα σε πέραν των 90 συμμετοχών, εξασφάλισε ο μαθητής Σωτήρης Αριστοδήμου από τον κλάδο Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Επαγγελμάτων του σχολείου μας με θέμα συνταγής: Ρυζοκεφτέδες - «Αραντσίνι».

Παράλληλα η συμμετοχή της μαθήτριας Ραμόνα Σάλο διακρίθηκε με έπαινο από την κριτική επιτροπή.

Τα κριτήρια επιλογής των νικητών σχετίζονται με την υψηλή ποιότητα και την καινοτομία που επέδειξαν οι συμμετέχοντες στις συνταγές τους, προωθώντας παράλληλα την αειφόρο πρακτική στη μαγειρική και τη μείωση των τροφίμων που πετιούνται.

Το έργο «Waste Wisely Cyprus» διεξάγεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Πληροφοριακά Μέτρα για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (IMCAP) της Ευρωπαϊκής Ένωσης» το οποίο χρηματοδοτεί έργα που συνδράμουν στην πληροφόρηση των πολιτών σχετικά με τα οφέλη που τους παρέχει έχει αυτόν τον στόχο. Σκοπός αποτελεί η ενημέρωση και αύξηση της ευαισθητοποίησης των Κυπρίων πολιτών σχετικά με τον αρνητικό αντίκτυπο της σπατάλης φαγητού αλλά και στην προώθηση του θετικού ρόλου της ΚΑΠ.


ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ

Με μεγάλες επιτυχίες και διακρίσεις συνοδεύτηκε η παρουσία μαθητριών του σχολείου μας σε διαγωνισμούς Γαλλοφωνίας που διεξήχθησαν την 1η εβδομάδα του Μάρτη.

Συγκεκριμένα οι μαθήτριες του σχολείου μας Λουκία Σιελουβαρη και Φυτουλλα Αντωνίου κατάφεραν να περάσουν στην ημιτελική φάση του Παγκύπριου διαγωνισμού Γαλλοφωνίας στη Λευκωσία ενώ η μαθήτρια Λουκία Σιελουβαρη διακρίθηκε με την παρουσία της στην δεύτερη φάση του Παγκόσµιου ∆ιαγωνισµού ΑΜΟΡΑ 2024 για την προώθηση της Γαλλικής Γλώσσας.

Συγχαρητήρια στις μαθήτριες μας καθώς και στην καθηγήτρια Γαλλικών του σχολείου μας κ. Μαρία Γιωργαλλιδη για την άρτια προετομασία και παρουσία των μαθητριών μας στους δύο αυτόύς διαγωνισμούς.


2ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΟΚΤΕΙΛ

Το Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στον 2ον Διεθνή διαγωνισμό Κοκτέιλ που διοργανώθηκε στο Μάρτιν της Σλοβακίας στο πολυτελές ξενοδοχείο Hotel TURIEC στο κέντρο της πόλης.

Η αποστολή αποτελείτο από 2 εκπαιδευτές και 2 μαθήτριες οι οποίοι εργάστηκαν για πολλές εβδομάδες ώστε να παρουσιαστούν πανέτοιμοι για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό με το αποτέλεσμα να τους δικαιώνει.

Ο απολογισμός ήταν η εξασφάλιση ενος χρυσού και ενός χάλκινου μεταλίου και η απόδοση του μοναδικού βραβείου του πιο καινοτόμου Κοκτέιλ ολοκλήρου του διαγωνισμού

Οι συμμετοχές άγγιξαν τις 30 και τα δημιουργήματα ξεπέρασαν τις προσδοκίες όλων των συμμετεχόντων. Μπράβο και στα 2 παιδιά την Πέγεια Γκαρνπουτ και την Εύα Σιομαλιστου του ΞΕ2 που μας γέμισαν με περηφάνια!!


ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ

Με σημαντικές διακρίσεις συνοδεύτηκε η παρουσία μαθητών του σχολείου μας στην Παγκύπρια Ολυμπιάδα Βιολογίας Β' Λυκείου EOES 2024.
Με χαρά ανακοινώνουμε τα ακόλουθα αποτελέσματα από την συμμετοχή μαθητών από το Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας.
- Καφά Στέλλα του τμήματος Β31: 16η Παγκύπρια, 4η Επαρχιακά, αργυρό μετάλλιο.
- Χριστάνα Ευαγγελία του τμήματος Β32: 23η Παγκύπρια, 7η Επαρχιακά, αργυρό μετάλλιο.
- Γρηγορίου Μαρία του τμήματος Β31: 35η Παγκύπρια, 11η Επαρχιακά, χάλκινο μετάλλιο.
- Λοίζου Αλέξανδρος του τμήματος Β32: 62ος Παγκύπρια, 20ος Επαρχιακά, έπαινος.
Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας που διακρίθηκαν αλλά και όλους τους μαθητές που συμμετείχαν!

Παμπάφιοι Μαθητικοί Αγώνες - Πετόσφαιρα Θηλέων

Με ακόμα μια σημαντική διάκριση για το Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας συνεχίστηκε η προσπάθεια των αθλητών του σχολείου μας σε αγώνες που διεξάγονται σε επαρχιακό επίπεδο Λυκείων και ΤΕΣΕΚ.

Αυτή την φορά η μεγάλη επιτυχία έρχεται από την ομάδα πετόσφαιρας θηλέων η οποία μετά από σειρά εξαιρετικών εμφανίσεων κατάκτησε την ιδιαίτερα τιμητική 2η θέση στους Παμπάφιους Μαθητικούς Αγώνες Λυκείων και ΤΕΣΕΚ, 2023-2024.

Συγχαρητήρια στην ομάδα μας και ιδιαίτερα στον προπονητή μας, Γυμναστή Φυσικής Αγωγής κ. Χαράλαμπο Φιλίππου!


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΟΤΩΝ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ 2023

Το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα / Karaiskakio Foundation στα πλαίσια της πρόσφατης Εκδήλωσης Τίμησης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών 2023, που διοργάνωσε, βράβευσε μεταξύ άλλων και το σχολείο μας Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας ως αρωγό στο έργο και προσπάθεια του ιδρύματος για ενίσχυση του Αρχείου Δοτών.

Το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει γράψει μια ξεχωριστή ιστορία τόσο στα ανθρωπιστικά όσο και στα επιστημονικά δρώμενα της Κύπρου. Έχει οργανώσει ένα διεθνώς καταξιωμένο Αρχείο Δοτών Μυελού των Οστών, πρώτο σε αναλογία πληθυσμού ανά την υφήλιο, ένα Δημόσιο Αρχείο Αίματος Ομφάλιου Λώρου και ένα δίκτυο σύγχρονων διαγνωστικών εργαστηριών με στόχο τη συνεχή και αξιόπιστη στήριξη των ασθενών με λευχαιμία και άλλες αιματολογικές κακοήθειες.

Εμείς στο Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε έμπρακτα το πολύτιμο έργο του ιδρύματος που έχει να προσφέρει τόσα πολλά στην τοπική μας κοινωνία.

Γιατί Μαζί μπορούμε!


EΠΑΡΧΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΛΥΚΕΙΩΝ & ΤΕΣΕΚ

Στα πλαίσια των αγώνων για το Επαρχιακό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Λυκείων / ΤΕΣΕΚ, η ομάδα καλαθοσφαίρησης αρρένων του σχολείου μας επικράτησε στις 23/11/23 μετά από μια συγκλονιστική εμφάνιση με 34 - 18 του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο και μαζί την τιμητική 3η θέση.

Οι αθλητές του σχολείου μας, υπό την "μαεστρική" καθοδηγία της Γυμνάστριας μας κ. Λιάνας Σωφρονίου, έδιναν τον καλύτερο τους εαυτό σε κάθε αγώνα, σε μια υπέροχη διαδρομή που τελικά ολοκληρώθηκε με την σημερινή επιτυχία!

Συγχαρητήρια στην ομάδα του σχολειου μας για την προσπάθεια που κατάβαλε σε όλη την διάρκεια των αγώνων καθώς και για το ήθος που επέδειξε σε κάθε αναμέτρηση.

      


Στα πλαίσια των αγώνων της φάσης των ομίλων για το Επαρχιακό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Λυκείων / ΤΕΣΕΚ, η ομάδα καλαθοσφαίρησης αρρένων του σχολείου μας, μετά από ακόμια μια εξαιρετική εμφάνιση, πρόσθεσε μια νέα νίκη στο ενεργητικό της έχοντας ως αντίπαλο το International School Of Paphos.

Συγχαρητήρια στην ομάδα του σχολειου μας για την νέα αυτή επιτυχία!

   


ΕΘΝΙΚΟI ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟI ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ 2023 - ΜΕΡΟΣ 2ο

Με νέες μεγάλες επιτυχίες μαθητών από το σχολείο μας Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας ολοκληρώθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2023 η προσπάθεια των ομάδων μας από τον κλάδο Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Επαγγελμάτων που συμμετέχουν στους Παγκύπριους Διαγωνισμούς Γαστρονομίας που διεξάγονται στην Λευκωσία υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου (Σ.Α.Κ.)

Οι ομάδες των μαθητών μας συνέχισαν να εντυπωσίαζουν με τις δημιουργίες τους κατακτώντας δύο χρυσά μετάλλια και ένα αργυρό μετάλλιο στις κατηγορίες όπου και έλαβαν μέρος σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό διαγωνισμό στον οποίο και συμμετείχαν μεταξύ άλλων έμπειροι επαγγελματίες!

Οι επιτυχίες ήταν για ακόμη μια φορά αποτέλεσμα σκληρής προσπάθειας των εκπαιδευτών του κλάδου Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Επαγγελμάτων του σχολείου μας καθώς και των μαθητών που έλαβαν μέρος:

 • Ραμόνα Σάλο, ΞΕ3
 • Χρίστος Νικολάου, ΞΕ2
 • Αλεξάνδρα Χριστοδούλου, ΞΕ3

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας!!


ΕΘΝΙΚΟI ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟI ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ 2023 - ΜΕΡΟΣ 1ο

Με μεγάλες επιτυχίες μαθητών από το σχολείο μας Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας ξεκίνησε στις 09 Νοεμβρίου 2023 η προσπάθεια των ομάδων μας από τον κλάδο Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Επαγγελμάτων που συμμετέχουν στους Παγκύπριους Διαγωνισμούς Γαστρονομίας που διεξάγονται στην Λευκωσία υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου (Σ.Α.Κ.)

Οι ομάδες των μαθητών μας εντυπωσίασαν με τις δημιουργίες τους κατακτώντας 2 αργυρα μετάλλια στις κατηγορίες όπου και έλαβαν μέρος. 

Οι επιτυχίες ήταν αποτέλεσμα σκληρής προσπάθειας των εκπαιδευτών του κλάδου Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Επαγγελμάτων του σχολείου μας καθώς και των μαθητών που έλαβαν μέρος:

 • Αγαθοκλέους Αλέξανδρου ΞΕ2
 • Ναζίρη Μιχάλη του ΞΕ2
 • Αριστοδήμου Σωτήρη του ΞΕ3
 • Παπακώστα Χρίστο του ΞΕ2.

Συγχαρητήρια στις ομάδες μας και καλή επιτυχία στις επόμενες δοκιμασίες του διαγωνισμού.


ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ ΤΟ "ΔΕΞΙ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

Στις 2 Νοεμβρίου στα πλαίσια των αγώνων της φάσης των ομίλων για το Επαρχιακό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Λυκείων / ΤΕΣΕΚ, η ομάδα καλαθοσφαίρησης αρρένων του σχολείου μας επικράτησε μετά από μια εξαιρετική εμφάνιση με 42 - 28 του Λυκείου Κύκκου.

Συγχαρητήρια στην ομάδα του σχολειου μας με ευχές για πολλές επιτυχίες στην συνέχεια που ακολουθεί!


1ο Βραβείο για το Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας στον διαγωνισμό «INNOVA Challenge»

Με μια εντυπωσιακή παρουσία στον τελικό γύρο του Παγκύπριου μαθητικού διαγωνισμού INNOVA CHALLENGE, ο οποίος διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας/ Research and Innovation Foundation Κύπρου (ΙδΕΚ), ολοκληρώθηκε η προσπάθεια της ομάδας των μαθητών από το Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας που συμμετείχαν στον φετινό διαγωνισμό!

Το ταξίδι προς την κορυφή ξεκίνησε αρκετούς μήνες πριν και συγκεκριμένα από τον Φεβρουάριου 2023 και ολοκληρώθηκε με αυτή την τεράστια επιτυχία την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023 με τον τελικό γύρο παρουσιάσεων ενώπιον τριμελούς επιστημονικής επιτροπής. Ο τελικός έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγοράς Παλλουριώτισσας στην Λευκωσία.

Η ομάδα από το σχολείο μας μέσα από μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική διαδικασία επιλογής αναδείχθηκε νικήτρια ομάδα με την παρουσίαση μιας καινοτόμου ιδέας που αφορά τον σχεδιασμό και ανάπτυξη ενός "Εξυπνου Συστήματος Εξοικονόμησης Ενέργειας και Κατοικίες".

Κεντρικός σκοπός του φετινού Διαγωνισμού ήταν η επίτευξη μιας πρώτης επαφής των μαθητών με την καινοτομία καθώς και η ανάπτυξη δεξιοτήτων επιχειρηματικότητας, κριτικής σκέψης και παρουσίασης με στόχο την ανάπτυξη και παρουσίαση ενός καινοτόμου προϊόντος, μίας υπηρεσίας ή διαδικασίας που αφορά την προσαρμογή της Κύπρου στην κλιματική αλλαγή.

Από το σχολείο μας συμμετείχαν οι ακόλουθοι μαθητές του τμήματος ΘΗΨ1 (Κλάδος Ψηφιακής Τεχνολογίας και Προγραμματισμού):

 • Αζάμ Χατζαλί
 •  Αθανασίου Ρένος
 • Αλεξάντερ Μπρεστόβσκι
 • Σαμουήλ Μπρεστόβσκι
 • Μαρσέλ Ελ Τζις
 • Μουσταφά Τζαντάαν

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός ήταν ο κ. Ευθυμίου Στέφανος, Καθηγητής Μηχανικής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.