ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΤΕΣΕΚ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΕΜΠΑΣ
Δευ-Παρ – 7.30-13.35
Τηλέφωνα: 26811820, 26811821
Τηλεομοιότυπο: 26272119
Μενού

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΤΕΠΑΚ

Τις εγκαταστάσεις του ΤΕΠΑΚ στην Πάφο όπου και λειτουργεί η Σχολή Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας επισκέφθηκαν μαθητές και καθηγητές από το σχολείο μας Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας από τον κλάδο Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Επαγγελμάτων.

Στο πλαίσιο της εν λόγω επίσκεψης έγινε περιήγηση στις εγκαταστάσεις της σχολής καθώς επίσης και παρουσίαση των αντίστοιχων κλάδων σπουδών και σχετικών επαγγελματικών προοπτικών!


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ

Μέσα στα πλαίσια του προγράμματος EPAS 2023-2024, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, οι δόκιμοι παιδοβουλευτές του σχολείου μας επισκέφθηκαν τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Αφού ξεναγήθηκαν στο χώρο, ενημερώθηκαν για την ιστορία , τον τρόπο λειτουργίας και τη διαδικασία ψήφισης νόμων.


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ LEPTOS ESTATES

Στα πλαίσια του μαθήματος «Μάρκετινγκ», ομάδα μαθητών της Γ Λυκείου από το σχολείο μας Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας, επισκέφτηκε τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, την εταιρεία Leptos Estates μαζί με την καθηγήτρια οικονομικών του σχολείου μας κ. Έλενα Κυριάκου.

Εκεί είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας ενός μεγάλου οργανισμού, να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να κατανοήσουν τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το Μάρκετινγκ στις σύγχρονες επιχειρήσεις.

Ευχαριστούμε θερμά την Εταιρεία Leptos Estates για τη φιλοξενία τους!


Επίσκεψη στο Εκκλησιαστικό Μουσείο Τάλας

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας Κατεύθυνσης οι μαθητές και μαθήτριες του τμήματος Β01 επισκέφθηκαν στις 21/12/23 και ξεναγήθηκαν στο Εκκλησιαστικό Μουσείο Τάλας, στη βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, στην Εγκλείστρα και στη Μονή του Αγίου Νεοφύτου.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την πολιτιστική και θρησκευτική παράδοση της πόλης τους.


Επίσκεψη μαθητών στην εταιρεία ATHINODOROU BETON LTD

Στα πλαίσια του μαθήματος Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων ομάδα, μαθητών της Β' Λυκείου από το σχολείο μας Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας, συνοδευόμενοι από την καθηγήτρια οικονομικών του σχολείου μας κ. Έλενα Κυριάκου επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Athinodorou Beton Ltd.

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας μιας επιχείρησης διευρύνοντας τις γνώσεις τους σε σχέση με το αντικείμενο του κλάδου της Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Ευχαριστούμε την εταιρεία Athinodorou Beton Ltd για την φιλοξενία που επιφύλαξαν στους μαθητές μας καθώς και για τον χρόνο που αφιέρωσαν για την σχετική ενημέρωση.


Επίσκεψη στο Δικαστικό Μέγαρο Πάφου

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Δικαιοσύνης η οποία καθιερώθηκε το 2003 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη ομάδα μαθητών από το σχολείο μας, Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας, στο Δικαστικό Μέγαρο Πάφου.

Οι μαθητές μας, μαζί με τους εκπαιδευτικούς που τους συνόδευαν, είχαν την ευκαιρία τόσο της ξενάγησης σε χώρους των εγκαταστάσεων του Δικαστικού Μεγάρου όσο και της ενημέρωσης σχετικά με τη λειτουργία και αποστολή του «Ναού της Δικαιοσύνης» της πόλης μας!


Εκπαιδευτική Εκδρομή στην Κάτω Πάφο

Ένα μικρό διάλειμμα μακριά από τα θρανία και τις αίθουσες διδασκαλίας είχαν στις 24 Οκτωβρίου μαθητές και καθηγητές από το σχολείο μας Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής.

Συγκεκριμένα, η εκδρομή περιλάμβανε ξεναγήσεις στον Αρχαιολογικό χώρο Λέμπας, στο Αρχαιολογικό Πάρκο (Ψηφιδωτά) Κάτω Πάφου καθώς επίσης και στους Τάφους των Βασιλέων.

Στη συνέχεια μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να περάσουν όμορφες στιγμές ξεγνοιασιάς στην Κάτω Πάφο!


Εκδήλωση προσφοράς προς το ΣΚΕ Χλώρακας

Στο ΣΚΕ Χλώρακας βρέθηκαν  την Τρίτη 17 Οκτωβρίου, ομάδα μαθητων από το σχολείο μας, Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας οι οποίοι και μέσα από μια όμορφη πρωτοβουλία προσφοράς στον συνάνθρωπό μας, πρόσφεραν με αγάπη και χαρά τις υπηρεσίες τους προς όλα τα μέλη του Κέντρου Ενηλίκων Χλώρακας.

Οι μαθητές κούρεψαν, έλουσαν, και χτένισαν τα μέλη του ΣΚΕ Χλώρακας ενισχύοντας τον κοινωνικό προσανατολισμό που αναπτύσσεται ανάμεσα στους μαθητές του σχολείου μας!

Αξίζει σε όλα τα παιδιά καθώς και τους καθηγητές τους ένα μεγάλο μπράβο για αυτή την θαυμάσια πρωτοβουλία που αποτελεί συνέχεια των δράσεων που αναλαμβάνει το σχολείο μας με στόχο και γνώμονα τον εθελοντισμό, την αλληλεγγύη και την προσφορά στον συνάνθρωπό μας.


Προσφορά αγάπης προς το Ίδρυμα Μαργαριτας Λιασίδου

Στις 14 Οκτωβρίου βρέθηκαν στο Ίδρυμα Μαργαρίτας Λιασίδου μαθητές του κλάδου Κομμωτικής από το σχολείο μας Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας προσφέροντας με αγάπη τις υπηρεσίες τους στα πλαίσια του προγράμματος "Αγαπώ και Φροντίζω τον Εαυτό μου" που αποτελεί ένα από τους βασικούς στόχους του Ιδρύματος αναφορικά με τα άτομα που φροντίζει και υποστηρίζει.

Οι μαθητές από το σχολείο μας κούρεψαν, έλουσαν, και χτένισαν τα άτομα που φιλοξενούνται στο ίδρυμα προσφέροντας χαρά και με πάρα πολλή αγάπη τις γνώσεις τους για τον καλλωπισμό και την φροντίδα που έχουν όλοι ανάγκη!

Στόχοι του Ιδρύματος είναι η στέγαση, φροντίδα, δημιουργική απασχόληση, εκπαίδευση, προστασία, άσκηση, ψυχαγωγία, θεραπευτική αγωγή και αποκατάσταση των ενήλικων ατόμων με ειδικές ανάγκες. Παρέχεται και ψυχολογική στήριξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες και των οικογενειών τους.

Αξίζει σε όλα τα παιδιά καθώς και τους καθηγητές τους ένα μεγάλο μπράβο για αυτή την θαυμάσια πρωτοβουλία μέσα από την οποία στήριξαν έμπρακτα ένα από τους στόχους του ιδρύματος Μαργαρίτας Λιασίδου ενισχύοντας το σπουδαίο έργο που επιτελεί.

ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να προσφέρουμε περισσότερα!!