ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΤΕΣΕΚ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΕΜΠΑΣ
Δευ-Παρ – 7.30-13.35
Τηλέφωνα: 26811820, 26811821
Τηλεομοιότυπο: 26272119
Μενού

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ 1η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1955-59

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και αισθήματα ευγνωμοσύνης το σχολείο μας Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας τίμησε στα πλαίσια σχετικής εκδήλωσης τους ήρωες του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα 55-59.

Η εκδήλωση περιλάμβανε ομιλίες, ποιήματα, βίντεο αλλά και τραγούδια όλα αφιερωμένα στους ήρωες του εθνικού μας αγώνα.

Τιμή και δόξα σ' αυτούς που εμφορούμενοι από τα υψηλά ιδανικά της ελευθερίας και του πατριωτισμού έδωσαν τη ζωή τους για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι.

Συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.


Θεατρική Παράσταση - "ΠΛΟΥΤΟΣ"

Με μια εξαιρετική παρουσία των "μικρών μας ηθοποιών" συνοδεύτηκε η θεατρική παράσταση που ανέβασε στις 14 Μαρτίου στο Μαρκίδειο Θέατρο στην Πάφο, το σχολείο μας Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας.

Όλα τα παιδιά ήταν συγκλονιστικά και έπαιξαν σαν σωστοί επαγγελματίες ηθοποιοί τους ρόλους που είχαν αναλάβει στα πλαίσια της θεατρικής παράστασης του σχολείου μας "ΠΛΟΥΤΟΣ".

Το έργο απέσπασε ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια από τους θεατές που γέμισαν ασφυκτικά το Μαρκίδειο Θέατρο.

Θερμά συγχαρητήρια στους συντελεστές του έργου περιλαμβανομένων των καθηγητών που συμμετείχαν αλλά και των μαθητών του σχολείου μας καθώς μια πολύμηνη προετοιμασία επιφύλαξε αυτό το θαυμάσιο αποτέλεσμα!


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ TOY π

Στις 14 Μαρτίου είναι η ημέρα του π ή αλλιώς του αριθμού 3,14159265! Η επιλογή της ημέρας (14/3) γινεται με βάση τον αμερικάνικο τρόπο γραφής της ημερομηνίας (μήνας/μέρα) 3-14, η οποία συμπίπτει με την αριθμητική τιμή της σταθεράς π (π=3,14)

Ο εορτασμός της ημέρας του καθιερώθηκε το 1988 από τον Larry Shaw στο Φρανσίσκο.

Στα πλαίσια της ημέρας διοργανώθηκαν διάφορες εκδηλώσεις στο σχολείο μας Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας περιλαμβανομένων μαθηματικών διαγωνισμών με βραβεία αλλά και άλλες σχετικές δραστηριότητες.


ΗΜΕΡΑ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ

Στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας Γαλλοφωνίας, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο τον μήνα Μάρτιο, το σχολείο μας Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας συμμετείχε σήμερα σε σειρά εκδηλώσεων.

Η 20η Μαρτίου είναι καθιερωμένη παγκόσμια ως Διεθνής Ημέρα Γαλλοφωνίας (Journée Internationale de la Francophonie) και τιμάται από τις 88 χώρες μέλη του Διεθνούς Οργανισμού La Francophonie με εορτασμούς για τη Γαλλική γλώσσα και κουλτούρα.

Ανάμεσα στις εκδηλώσεις που ξεχώρισαν σήμερα ήταν τα παραδοσιακά Γαλλικά εδέσματα που προσφέρθηκαν σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου αλλά και πινακίδες στην κεντρική αυλή που ετοίμασαν μαθητές με συνοδεία γαλλικών τραγουδιών.


Αιμοδοσία

Αιμοδοσία οργανώθηκε κατά την διάρκεια της εβδομάδας στο σχολείο μας Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας. Εκπαιδευτικοί και μαθητές έδωσαν αίμα ενισχύοντας την τράπεζα αίματος του γενικού νοσοκομείου Πάφου.


Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Το σχολείο μας Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας γιόρτασε στις 8 Μαρτίου 2024 την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας αποδίδοντας φόρο τιμής σε όλες τις γυναίκες που βγήκαν μπροστά και έδωσαν τον δικό τους αγώνα για ένα πιο δίκαιο και ισότιμο κόσμο.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 08 Μαρτίου. Είναι μια ημέρα αφιερωμένη στους αγώνες των γυναικών σ’ όλο τον κόσμο για ισότητα, δικαιώματα, δικαιοσύνη, όπως το δικαίωμα για πρόσβαση στην εκπαίδευση, το αίτημα να συμμετέχουν και να απολαμβάνουν ισότιμα το προϊόν του μόχθου της εργασίας.


ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ

Σε ένα εορταστικό κλίμα με διάφορες εκδηλώσεις για το έθιμο της Τσικνοπέμπτης, μαθητές και καθηγητές του σχολείου μας, στο Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας, πέρασαν στις 07 Μαρτίου 2024 μια άκρως απολαυστική και αναζωογονητική μέρα!

Πέρα από το "παραδοσιακό ψήσιμο", η μουσική, τα τραγούδια αλλά και τα παραδοσιακά παιχνίδια χάρισαν στη μέρα όμορφες στιγμές και χαρά σε όλους όσους συμμετείχαν!


ΜΝΗΜΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ ΚΑΙ ΕΥΑΓΟΡΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗ

Με μεγάλη περηφάνια και αισθήματα συγκίνησης το σχολείο μας Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας τίμησε στις 06/03/2024 τους ήρωες του επαναστατικού αγώνα της πατρίδας μας, Γρηγόρη Αυξεντίου και Ευαγόρα Παλληκαρίδη.

Μέσα από την εκδήλωση που περιλάμβανε μεταξύ άλλων ποιήματα και τραγούδια αφιερωμένα στους ήρωές μας, αναδείχθηκε η σημασία και η ιστορική αξία της θυσίας τόσο του Γρηγόρη Αυξεντίου όσο και του Ευαγόρα Παλληκαρίδη.

Ο Γρηγόρης Αυξεντίου σημάδεψε ανεξίτηλα την σύγχρονη ιστορία της Κύπρου, με το όνομά του να είναι ταυτόσημο με την αυτοθυσία και τον ηρωισμό, που θα μένει αθάνατο στις μνήμες μας ως μια από τις πιο ένδοξες μορφές του αγέρωχου απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ εναντίον των Άγγλων αποικιοκρατών.

Παράλληλα το όνομά του Ευαγόρα Παλληκαρίδη, παραμένει άρρηκτα συνδεδεμένο με τον δρόμο για την απελευθέρωση της Κύπρου από τον Αγγλικό Ζυγό που άνοιξε η δική του θυσία με τον απαγχονισμό του στις 14 Μαρτίου 1957.

Συγχαρητήρια σε όλους τους καθηγητές του σχολείου μας που είχαν την ευθύνη και επιμέλεια της εκδήλωσης αλλά και στους μαθητές που συμμετείχαν.


Εκδήλωση "Ιούλιος 1974: Εκεί όπου η Ιστορία και η Ποίηση συναντώνται."

Την Παρασκευή 1η Μαρτίου, διοργανώθηκε εκδήλωση στο σχολείο μας Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας με θέμα: "Εκεί όπου η Ιστορία και η ποίηση συναντώνται", με την ευκαιρία της συμπλήρωσης πενήντα χρόνων από την τουρκική εισβολή του 1974.

Στην εκδήλωση είχαμε την τιμή να είναι μαζί μας δύο Λογοτέχνες της Πάφου, ο κ.Αντώνης Πιλλάς και ο κ.Αρτέμης Αντωνίου, οι οποίοι μοιράστηκαν μαζί μας μέσα από την ποίησή τους, μνήμες και εμπειρίες από την εισβολή. Επιπρόσθετα, μαθητές του σχολείου μας, παρουσίασαν ποιήματά τους που έγραψαν ,αφού μελέτησαν ποιήματα που αναφέρονται στο δράμα του τόπου μας.

Η εκδήλωση ήταν εμπλουτισμένη με τραγούδια και ποιήματα.

Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης,καθηγητές και μαθητές.


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΠΑΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων, μαθητές και εκπαιδευτικοί από το σχολείο μας, Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας, συμμετείχαν σε σχετική εκδήλωση στις 28 Φεβροουαρίου 2024 τιμώντας με αυτό τον τρόπο την μέρα αυτή!

Η Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων καθιερώθηκε το 2008 από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Σπανίων Παθήσεων (EURORDIS) και τιμάται έκτοτε με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινή γνώμης και την άσκηση πίεσης, προκειμένου το σύστημα υγείας και πρόνοιας να προσαρμόζεται στους πάσχοντες από σπάνιο νόσημα, την πρόληψη και θεραπεία των παθήσεων τους.

Συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την πολύ όμορφη εκδήλωση!


«Τεχνητή Νοημοσύνη και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»

Στις 21/02/2024 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα: «Τεχνητή Νοημοσύνη και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» στα πλαίσια εκπαιδευτικού σεμιναρίου που διοργάνωσε το Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

Στα πλαίσια της βραδιάς ενημέρωσης αναλύθηκαν αρχικά οι σχετικοί κινδύνοι και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μαθητές του σχολείου μας βάσει σχετικής έρευνας.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων θέματα που αφορουν την Τεχνητή Νοημοσύνη και πως επηρεάζει την καθημερινότητά μας καθώς επίσης και τις προκλήσεις και κινδύνους που απορρέουν από σχετικές της εφαρμογές.

Επιπλέον δόθηκαν συμβουλές και εισηγήσεις αναφορικά με το πώς μπορεί κανείς να χρησιμοποιεί με ασφάλεια τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο διαδίκτυο.

Η ομάδα καθηγητών/τριών που παρουσίασαν το θέμα ήταν:

  • Γιουκκά Μαρία - Καθήγήτρια Εμπορικών/Οικονομικών 
  • Σπύρος Σπυρου - Καθηγητής Πληροφορικής
  • Ευθυμίου Στέφανος - Καθηγητής Μηχανικής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
  • Χαραλαμπίδη Θεοφανώ - Καθηγήτρια Πληροφορικής

Πρόγραμμα  "Ασφαλές Σχολείο για το Διαδίκτυο" του σχολείου μας


ΗΜΕΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Στις 14 Φεβρουαρίου 2024, στα πλαίσια της Ημέρας Εκπαιδευτικού, οι καθηγητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία επιμόρφωσης σε σειρά θεμάτων που ενισχύουν και ενδυναμώνουν την προσπάθεια που καταβάλλουν στο διδακτικό τους έργο.

Η ημέρα εκπαιδευτικού συμβάλλει με ουσιαστικό τρόπο στην επιμόρφωση / στήριξη όπως επίσης και στην επαγγελματική εξέλιξη  των εκπαιδευτικών!

 


ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Εκδήλωση για Γιορτή των Τριών Ιεραρχών και των Ελληνικών Γραμμάτων έλαβε χώρα τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου στο σχολείο μας Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας.

Η εκδήλωση περιλάμβανε σειρά ομιλιών, ποιμάτων αλλά και τραγουδιών αφιερωμένα στην μνήμη των Τριών Ιεραρχών αλλά και την Ημέρα των Ελληνικών Γραμμάτων.


Ενημέρωση για τα προγράμματα σπουδών στα ΜΙΕΕΚ

Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024 είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας τον επαρχιακό διευθυντή ΜΙΕΕΚ Πάφου κ. Γιαννάκη Νικολάου στα πλαίσια ενημέρωσης προς μερίδα μαθητών για τα προγράμματα Σπουδών στα ΜΙΕΕΚ καθώς και τις σχετικές προοπτικές απασχόλησης ως αποτέλεσμα της φοίτησης στους διάφορους προσφερόμενους κλάδους.

Τα ΜΙΕΕΚ είναι ένα συγχρηματοδοτούμενο έργο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και την Κυπριακή Δημοκρατία, τα οποία υλοποιούν την ευρωπαϊκή πολιτική για συνεχή σχέση του Ευρωπαίου πολίτη με τον χώρο της εκπαίδευσης και κατάρτισης, η οποία αποτελεί μέρος της Ευρωπαικής Πολιτικής.

Τα ΜΙΕΕΚ προσφέρουν υψηλής ποιότητας προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, διετούς κύκλου, σε αναπτυσσόμενους τομείς. Παράλληλα, ικανοποιούν τη μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας σε επίκαιρα επαγγέλματα.

 


Βιωματικό Ποιητικό Εργαστήριο

Στις 12 Ιανουαρίου μαθητές από το σχολείο μας Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας συμμετείχαν στο βιωματικό ποιητικό εργαστήρι που πραγματοποιηθήκε σήμερα στο Α' Λύκειο Εθνάρχη Μακάριου Γ' με θέμα " Μια χαραμάδα στο κλειστό παράθυρο να γίνει δύναμη ζωής".

Το εργαστήρι έλαβε χώρα υπό την καθοδήγηση της κ. Χρυσούλας Αλεξάνδρου, ΕΜΕ Φιλολογικών Μαθημάτων και ποιήτριας.

Μαθητές από τέσσερα Λύκεια της Πάφου ένωσαν τις φωνές και τις σκέψεις τους και δημιουργήσαν στίχους, έργα τέχνης και μουσική!!!

Θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριες του Γ01 Αριστείδου Ραφαέλα και Γεωργίου Μαρία Ρόης για τη φιλοτέχνηση της αφίσας του εργαστηρίου!!!

 


Κοπή Βασιλόπιτας

Με την καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας καλωσόρισε το νέο χρόνο σύσσωμος ο καθηγητικός σύλλογος του Λυκείου και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας.

Το Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας σάς εύχεται προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και ένα καλό και παραγωγικό νέο έτος!


Γιοργή Χριστουγέννων

Με την καθιερωμένη γιορτή των Χριστουγέννων κορυφωθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα στο σχολείο μας Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας, στις 22 Δεκεμβρίου 2023.

Η γιορτή ήταν καταπληκτική και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της, τόσο εκπαιδευτικούς όσο και μαθητές που εργάστηκαν άοκνα για να παρουσιάσουν αυτό το υπέροχο θέαμα!!


Διάλεξη με θέμα την Οδική Ασφάλεια

Στο σχολείο μας βρέθηκαν σήμερα εκπρόσωποι από το Τμήμα Τροχαίας Παφου στα πλαίσια παρουσίασης σχετικά με την οδική ασφάλεια.

Την διάλεξη παρουσίασε ο λοχίας κ. Λιασίδης Χριστος, Υπεύθυνος Οδικής Ασφάλειας του τμήματος Τροχαιας Παφου.

Τόσο η παρουσίαση όσο και τα βίντεο που προβλήθηκαν λειτούργησαν αφυπνηστικα για τους μαθητές μας οι οποίοι και αποτελούν τους μελλοντικούς μας οδηγούς!


Προσφορά Αγάπης προς το Ίδρυμα Μαργαρίτας Λιασίδου

Στο Ίδρυμα Μαργαρίτας Λιασίδου βρέθηκαν και πάλι μαθητές του κλάδου Κομμωτικής από το σχολείο μας Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας προσφέροντας με αγάπη τις υπηρεσίες τους στα πλαίσια του προγράμματος "Αγαπώ και Φροντίζω τον Εαυτό μου" που αποτελεί ένα από τους βασικούς στόχους του Ιδρύματος αναφορικά με τα άτομα που φροντίζει και υποστηρίζει.

Οι μαθητές από το σχολείο μας κούρεψαν, έλουσαν, και χτένισαν τα άτομα που φιλοξενούνται στο ίδρυμα προσφέροντας χαρά και με πάρα πολλή αγάπη τις γνώσεις τους για τον καλλωπισμό και την φροντίδα που έχουν όλοι ανάγκη!

Αξίζει σε όλα τα παιδιά καθώς και τους καθηγητές τους ένα μεγάλο μπράβο για αυτή την θαυμάσια πρωτοβουλία μέσα από την οποία στήριξαν έμπρακτα ένα από τους στόχους του ιδρύματος Μαργαρίτας Λιασίδου ενισχύοντας το σπουδαίο έργο που επιτελεί.


Θεατρική Παράσταση με θέμα τον Εθισμό στο Διαδίκτυο

Στις 21/12/2023, οι μαθητές του σχολείυ μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν θεατρική παράσταση με θέμα τον εθισμό στο διαδίκτυο από τη Θεατρική Ομάδα Prima Vista.

Ευχαριστούμε τους συντελεστές της υπέροχης αυτής παράστασης η οποία προβλημάτισε τους μαθητές μας αναφορικά με το ζήτημα του εθισμού στο διαδίκτυο.


Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα και Εδέσματα από το σχολείο μας

Το Μουσικό σύνολο Ορχήστρας και χορωδίας του σχολείου μας τραγούδησε στις 20/12/2023 τα Κάλαντα των Χριστουγέννων στο Κοινοτικό Συμβούλιο Εμπας, στη Στέγη Ενηλίκων Εμπας καθώς και στο ΣΚΕ Χλωρακας!

Παράλληλα, μαθητές από την Ξενοδοχειακή μας σχολή πρόσφεραν Χριστουγεννιάτικα εδέσματα φτιαγμένα από τους ίδιους δίνοντας μια "γλυκιά νότα" στην όλη εκδήλωση!


Χριστουγεννιάτικο Παζαράκι

Με το καθιερωμένο ετήσιο Χριστουγεννιάτικο παζαράκι, συνεχίστηκαν την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου οι εορταστικές εκδηλωσεις στο σχολείο μας που μας διατηρούν και φέτος στο κλίμα των Χριστουγέννων!

Παράλληλα μέσα από αυτή τη θαυμάσια πρωτοβουλία εκπαιδευτικών και μαθητών συγκεντρώνονται χρήματα τα οποία και προορίζονται για τους άπορους μαθητές του σχολείου μας.

Θερμά συγχαρητήρια σε όσους έχουν συμβάλει για την επιτυχία αυτής της εκδήλωσης!


ΗΜΕΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Στις 14 Δεκεμβρίου 2023, στα πλαίσια της Ημέρας Εκπαιδευτικού, οι καθηγητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία επιμόρφωσης σε σειρά θεμάτων που ενισχύουν και ενδυναμώνουν την προσπάθεια που καταβάλλουν στο διδακτικό τους έργο.

Η ημέρα εκπαιδευτικού συμβάλλει με ουσιαστικό τρόπο στην επιμόρφωση / στήριξη ως επίσης και επαγγελματική μάθηση των εκπαιδευτικών.


Επίσκεψη Προέδρου Πρωτοβουλίας Ασυνόδευτων Παιδιών στην Ελλάδα (1974-1979)

Τον πρόεδρο της Ομάδας Πρωτοβουλίας Ασυνόδευτων Παιδιών στην Ελλάδα 1974 – 1979, Αντρέα Θεοδοσίου, είχαμε την χαρά και τιμή να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου.

Στα πλαίσια της επίσκεψης του ο κ. Θεοδοσίου παρουσίασε μέσα από την ομιλία του, απευθυνόμενος τόσο στους μαθητές αλλά και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, τα προσωπικά βιώματα αυτών των παιδιών που βίωσαν τις τραγικές συνέπειες της εισβολής και φιλοξενήθηκαν στην Ελλάδα ως ασυνόδευτα παιδιά.


Τεχνητή Νοημοσύνη 

Τον κ. Σάββα Χατζηχριστοφή είχαμε την τιμή να έχουμε στο σχολείο μας, την Τετάρτη 06 Δεκεμβρίου 2023 στα πλαίσια των παρουσιάσεων που διευθετήθηκαν από το σχολείο μας Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας για το διήμερο εργασίας Επαγγελματικής Ενημέρωσης των μαθητών μας.

Η παρουσίαση του κ. Χατζηχριστοφή επικεντρώθηκε σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης και πως επηρεάζει τόσο το παρόν αλλά και το μέλλον μας.

Στην παρουσίαση του ο κ. Χατζηχριστοφής τόνισε τις αλλαγές αλλά και τις προκλήσεις που είναι μπροστά μας ως αποτέλεσμα της τεράστιας ανάπτυξης του κλάδου της Τεχνητής Νοημοσύνης τονίζοντας παράλληλα την εκρηκτική αύξηση του τομέα της Πληροφορικής με την συναφή αυξανόμενη ζήτηση για επαγγέλματα που σχετίζονται με τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας.

Ο κ. Σάββας Χατζηχριστοφής είναι Αντιπρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας και Καθηγητής Τεχνητής Νοημοσύνης στο Neapolis University Pafos Είναι κάτοχος διπλώματος (M.Eng.) και διδακτορικού διπλώματος στην Όραση Υπολογιστών από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και έχει διατελέσει ειδικός επιστήμονας, επισκέπτης καθηγητής και ερευνητής σε διάφορα ιδρύματα. Έχει λάβει πολυάριθμες διακρίσεις, υποτροφίες και βραβεία για τη συνεισφορά του και έχει δημοσιεύσει εκτενώς σε έγκυρα ακαδημαϊκά περιοδικά.


ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΤΟΝ ΠΑΣΥΚΑΦ

Το σχολείο μας, Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας, στηρίζοντας την 32η Εκστρατεία ΠΑΣΥΚΑΦ "Μαζί στη ζωή" συμμετείχε και φέτος στον Οδικό έρανο του Πασυκαφ / Pasykaf, που ξεκίνησε την Τετάρτη 04 Οκτωβρίου 2023 και διήρκησε έως και την Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2023.

Μαθητές του σχολείου μας άφησαν για λίγο τα θρανία και βγήκαν στους δρόμους για να δώσουν το παρών τους στον Οδικό έρανο του ΠΑΣΥΚΑΦ συγκεντρώνοντας το ποσό των €5,600 το οποίο και το σχολείο μας παρέδωσε με αγάπη στον ΠΑΣΥΚΑΦ στηρίζοντας έμπρακτα το πολύτιμο έργο που επιτελεί για την τοπική μας κοινωνία.

Αναγνωρίζοντας την έμπρακτη στήριξη του σχολείου μας, ο ΠΑΣΥΚΑΦ βράβευσε την σχολική μας μονάδα στα πλαίσια της κοινής δράσης "Αλλάζω Παραμένω Εγώ" που έλαβε χώρα την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 στο Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας.


Εκδήλωση "MOVEMBER 2023"

Μια πολύ όμορφη και συνάμα συγκινητική πρωτοβουλία ανέλαβε για ακόμη μία χρονιά το Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας.

Μαθητές, καθηγητές και οργανωμένοι γονείς έκοψαν το μουστάκι τους μετά από πολύ καιρό για καλό σκοπό.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο βουλευτής Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου κ. Χαράλαμπος Πάζαρος, ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Έμπας κ. Νικηφόρου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας κ. Μακρής καθώς επίσης και οι Επιθεωρητές Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, κ. Στέλιος Μηλιάτης (Ηλεκτρολογίας και Ηλεκτρονικών Εφαρμογών) και η κα. Ισαβέλλα Αραούζου (Αρχιτεκτονικής - Πολιτικής Μηχανικής και Κομμωτικής).

Το σύνθημα της εκδήλωσης ήταν «Αφήστε τις τρίχες του προσώπου σας να … μεγαλώσουν όλο τον Νοέμβριο και ξυριστείτε για καλό σκοπό!».

Το Movember έχει μεγάλη σημασία, καθώς αποτελεί υπενθύμιση στους άντρες να φροντίζουν τους εαυτούς τους και να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις για την υγεία τους κάθε χρόνο.

Ευχαριστούμε όλους που συνέβαλαν στην επιτυχία της φετινής εκδηλωσης MOVEMBER. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους εκπαιδευτές Κομμωτικής και στους μαθητές που συμμετείχαν!

Όλα τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν στο ταμείο των άπορων μαθητών του σχολείου μας.


Επίσκεψη Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Πάφου

Την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023, το σχολείο μας Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας τίμησε με την επίσκεψη και παρουσία του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Τυχικός.

Στα πλαίσια της επίσκεψης του, ο Μητροπολίτης Πάφου μίλησε σε μαθητές του σχολείου μας για για την έννοια της αμαρτίας και την σημασία της μετάνοιας. Η ομιλία ολοκληρώθηκε με τις πατρικές νουθεσίες και ευχές από τον Πανιερώτατο.

Ακολούθησε δεξίωση στον χώρο της Ξενοδοχειακή Σχολής από τους μαθητές και εκπαιδευτές του Ξενοδοχειακού κλάδου.


Επίσκεψη στο Κέντρο Απασχόλησης Ενηλίκων Έμπας 

Στο πλαίσιο των φιλανθρωπικών δράσεων που διοργανώνει και υλοποιεί το σχολείο μας Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας, η Διευθυντρια κα Γιουλα Κωνσταντινιδου και ο κος Σωκρατης Χαραλαμπους ΒΔΑ επισκέφτηκαν την Τρίτη 28/11/2023 το «Κέντρο Απασχόλησης Ενηλίκων Έμπας» προσφέροντας Χριστουγεννιάτικα γλυκά!

Μαζί μπορούμε!


ΑΛΛΑΖΩ... ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΕΓΩ

Ο κλάδος Κομμωτικής του σχολείου μας σε συνεργασία με τον Πασυκαφ / Pasykaf διοργάνωσαν από κοινού την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 10:00 - 12:00, εκδήλωση με θέμα "Χάρισε τα μαλλιά σου ... Δώσε Δύναμη!"

Εκπρόσωποι από τον Πασυκαφ / Pasykaf είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν σε μερίδα μαθητών από το σχολείο μας Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας το έργο που επιτελεί ο ΠΑΣΥΚΑΦ στον αγώνα κατά του καρκίνου και την τεράστια σημασία της προσπάθειας αυτής για την κοινωνία μας.

Η όλη εκδήλωση εντασσόταν στο πλαίσιο των δράσεων που διοργανώνονται για το πρόγραμμα "Αλλάζω... Παραμένω Εγώ" που συντονίζεται από τον ΠΑΣΥΚΑΦ. Το Πρόγραμμα έχει ως στόχο, μέσω της ολοκληρωμένης ενημέρωσης και πρακτικής υποστήριξης, να βοηθήσει το άτομο να προσαρμοστεί στις αλλαγές που επιφέρει η εμπειρία του καρκίνου, στην ψυχολογική κατάσταση αλλά και στην εικόνα του σώματος.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης αριθμός κοριτσιών από το σχολείο μας Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας χάρισαν τα μαλλιά τους ως συμβολική πράξη της έμπρακτής μας υποστήριξης στο πρόγραμμα "Αλλάζω... Παραμένω Εγώ".

Προς τιμήν των μελών του ΠΑΣΥΚΑΦ που συμμετείχαν στην εκδήλωση, ο κλάδος της Ξενοδοχειακής μας σχολής παρέθεσε δεξίωση.

Στηρίζουμε έμπρακτα τον ΠΑΣΥΚΑΦ γιατί Μαζί Μπορούμε!


Ενδοσχολικός Αγώνας Δρόμου

Στα πλαίσια των ενδοσχολικών αθλητικών δραστηριοτήτων του σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο ετήσιος ενδοσχολικός ανώμαλος δρόμος αρρένων - θηλέων.

Η εν λόγω δραστηριότητα εντάσσεται στην ευρύτερη προετοιμασία των αθλητών του σχολείου μας τόσο για τους επαρχιακούς όσο και για τους αντίστοιχους Παγκύπριους αγώνες.


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ - ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ

Ένα φυσικό φαινόμενο που πλήττει συχνά την Κύπρο και άλλες χώρες του πλανήτη, είναι ο σεισμός. Η μείωση των επιπτώσεων των σεισμών μπορεί να επιτευχθεί μέσω κατάλληλης ενημέρωσης σχετικά με τα μέτρα αντισεισμικής προστασίας που πρέπει να ληφθούν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από έναν σεισμό.

Με στόχο την ετοιμότητα εκπαιδευτικών και μαθητών σε περίπτωση σεισμού έγινε στις 23/11/2023 σχετική άσκηση στο σχολείο μας, Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας. Η άσκηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και περιλάμβανε μεταξύ άλλων τη διαδικασία εκκένωσης του σχολείου μετά από ένα σεισμό αλλά και τη διαχείριση περιστατικών που αφορούσαν τραυματίες ως αποτέλεσμα μιας σεισμικής δόνησης.


Ενημέρωση μαθητών σε θέματα Ψηφιακής Τεχνολογίας και Προγραμματισμού

Στις 22 Νοεμβρίου 2023, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας τον εμπειρογνώμονα σε θέματα Ψηφιακής Τεχνολογίας και Προγραμματισμού, κ. Χάρη Χατζηπαναγιώτου .

Ο κ. Χατζηπαναγιώτου δραστηριοποιείται μέσα από την εταιρεία του Air Balloon Web Design Services στον τομέα της σχεδίασης και ανάπτυξης ιστοσελίδων.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η παρουσίαση στους μαθητές των τμημάτων της "Ψηφιακης Τεχνολογίας και Προγραμματισμού - (ΘΗΨ)" από το σχολείο μας Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας, σε θέματα που σχετίζονται με επαγγέλματα και προοπτικές στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης τονίστηκε η τεράστια ζήτηση για επαγγελματίες στο χώρο της Πληροφορικής κάτι που συνάδει με την ραγδαία ανάπτυξη των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο σε συνδυασμό με την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών που σχετίζονται με τομείς της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον κ. Χατζηπαναγιώτου ζητήματα που αφορούν επαγγέλματα και ειδικότητες στον τομέα της Ψηφιακης Τεχνολογίας και Προγραμματισμού λαμβάνοντας πολύτιμες συμβουλές για το μέλλον τους.

Ευχαριστούμε τον κ. Χατζηπαναγιώτου καθώς και την εταιρεία Air Balloon Digital Studio για την σημερινή επίσκεψη!


Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για την Εξέγερση του Πολυτεχνείου

Στις 17 Νοεμβρίου 2023, 50 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου μας εκδήλωση τιμής και μνήμης για αυτή τη μεγαλειώδη στιγμή του δημοκρατικού και φοιτητικού κινήματος.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν όλα τα τμήματα του σχολείου καθώς μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ακούσουν ποιήματα και ομιλίες σχετικές με το νόημα της ημέρας αλλά και να παρακολουθήσουν ιστορικής σημασίας βίντεο που ζωντάνεψαν τις στιγμές της εξέγερσης.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν με μουσική και τραγούδια η ορχήστρα και η χορωδία του σχολείου μας.


Υποδοχή των νικητριών ομάδων του σχολείου μας στους Εθνικούς Διαγωνισμούς Γαστρονομίας 2023

Θερμή υποδοχή επιφύλαξε στις 14/11/2023 η διεύθυνση του σχολείου μας στους μαθητές από τον κλάδο Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Επαγγελμάτων που συμμετείχαν στους Παγκύπριους Διαγωνισμούς Γαστρονομίας οι οποίοι και έλαβαν χώρα στην Λευκωσία υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου (Σ.Α.Κ.)

Τους μαθητές μας οι οποίοι διακρίθηκαν με Παγκύπριες Επιτυχίες συνεχάρησαν εκ μέρους της διεύθυνσης τόσο η Διευθύντρια του σχολείου μας κ. Κωνσταντινίδη Γιούλα όσο και ο Βοηθός Διευθυντής Α' κ. Χαραλάμπους Σωκράτης.

Συγχαρητήρια για ακόμη μια φορά τόσο στους μαθητές μας αλλά και τους εκπαιδευτικούς που προετοίμασαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ομάδες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.


Μαθητική Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου 1940

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ - ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ

Στη μαθητική παρέλαση στα πλαίσια των εορτασμών για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, συμμετείχαν μαθητές και καθηγητές από το σχολείο μας Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας.

Συγχαρητήρια στους καθηγητές που είχαν τον συντονισμό της άψογης παρουσίας του σχολείου μας.


ΕΟΡΤΑΣΜOΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚHΣ ΕΠΕΤEIOΥ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡIΟΥ 1940

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας η γιορτή για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στα πλαίσια εορταστικής εκδήλωσης που παρακολούθησαν καθηγητές και μαθητές του σχολείου μας.

Η μέρα ξεκίνησε με την έπαρση της σημαίας σε σημείο επί της εισόδου του σχολείου.

Στη συνέχεια η εκδήλωση συνεχίστηκε με ομιλίες από καθηγητές και μαθητές οι οποίοι τόνισαν την σπουδαιότητα της εθνικής αυτής επετείου μιας λαμπρής και ηρωικής σελίδας στη νεώτερη ελληνική ιστορία. Ενός σταθμού στην πάλη για λευτεριά και δημοκρατία.

Τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους γονείς, εκπροσώποι του συνδέσμου γονέων και της σχολικής εφορείας.

Την εκδήλωση πλαισίωνε ένα πλούσιο καλλιτεχνικό δρώμενο, με μουσική από την χορωδία του σχολείου μας καθώς επίσης και χορό και βιντεοπροβολές, αποδίδοντας "Τιμή και Δόξα στο Έπος της 28ης Οκτωβρίου 1940".

Σημαντική στιγμή της εκδήλωσης αποτελεσε και η γιορτή της σημαίας με τον αντίστοιχο ορισμό των παραστατών.


Γίνε εθελοντής δότης του μυελού των οστών και δώρισε ελπίδα και ζωή

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, είχαμε την μεγάλη χαρά αλλά και τιμή να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας , την Δρ Άννα Μαρία Ανδρονίκου με στόχο την ενημέρωση προς του μαθητές μας για το έργο που επιτελεί το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα (Karaiskakio Foundation) και ειδικά για θέματα που σχετίζονται με το Κυπριακό Αρχείο ∆οτών Μυελού των Οστών.

Στην παρουσίαση της η Δρ Ανδρονίκου ανάμεσα σε άλλα εξήγησε τη διαδικασία εγγραφής εθελοντών δοτών μυελού των οστών στο Κυπριακό Αρχείο Δοτών του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος τονίζοντας τη σημασία για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο ως πράξη ευθύνης προς τον συνάνθρωπό μας.

Το Κυπριακό Αρχείο ∆οτών Μυελού των Οστών, ως µέλος της ∆ιεθνούς Τράπεζας ∆οτών Μυελού Οστών, δίνει την ευκαιρία στους εθελοντές δότες να προσφέρουν µόσχευµα σε οποιοδήποτε ασθενή στον κόσµο χρήζει µεταµόσχευσης µυελού των οστών και αναζητεί δότη, όπως και στους Κύπριους ασθενείς την ευκαιρία να λάβουν µόσχευµα από εθελοντές δότες άλλης χώρας. Το Αρχείο έχει εξασφαλίσει διαπίστευση από την ∆ιεθνή Ένωση Αρχείων ∆οτών (WMDA) από το 2008.

Ευχαριστούμε την Δρ Ανδρονίκου για την σημερινή της παρουσία στο σχολείο μας καθώς όλοι μας στηρίζουμε έμπρακτα και θερμά τις προσπάθειες και στόχους του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος.


Εκδήλωση για τον εορτασμό της Ευρωπαικής Ημέρας Γλωσσών

Μέσα στα πλαίσια για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, ο κλάδος των ξένων γλωσσών του σχολείου μας σε συνεργασία με τον αντίστοιχο κλάδο της Ξενοδοχειακής μας Σχολής επιμελήθηκαν των σχετικών δράσεων της σημερινής ημέρας.

Καθώς γενικός στόχος της εν λόγω γιορτής είναι η ενθάρρυνση και η διατήρηση της πλούσιας γλωσσικής και πολιτιστικής πολυμορφίας της Ευρώπης, στις 05 Οκτωβρίου 2023 μαθητές του σχολείου μας έφεραν παραδοσιακά εδέσματα από τη χώρα τους υποστηρίζοντας έμπρακτα τις δράσεις της σημερινής εκδήλωσης!

Ο κλάδος Ξενοδοχειακών ετοίμασε το μπουφέ και σέρβιρε τις λιχουδιές που έφεραν τα παιδιά, καθώς και ροφήματα.

Τα καθαρά έσοδα από τη χθεσινή εκδήλωση θα διατεθούν για τους άπορους μαθητές του Σχολείου μας.


Οδικός Έρανος ΠΑΣΥΚΑΦ

Το σχολείο μας, στηρίζοντας την 32η Εκστρατεία ΠΑΣΥΚΑΦ "Μαζί στη ζωή" συμμετέχει και φέτος στον Οδικό έρανο του Πασυκαφ / Pasykaf, που ξεκίνησε σήμερα 04 Οκτωβρίου 2023 και θα διαρκέσει έως και την Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2023.

Μαθητές του σχολείου μας άφησαν για λίγο τα θρανία και βγήκαν στους δρόμους για να δώσουν το παρών τους στον Οδικό έρανο του ΠΑΣΥΚΑΦ ενθουσιασμένοι με την γενναιοδωρία και την αγάπη που συνάντησαν εκεί έξω στους δρόμους της Πάφου.

Η εμπειρία τους μεγάλη και ανεκτίμητη. Οι μαθητές επέστρεφαν στο σχολείο με τα πρόσωπα τους κόκκινα από τον ήλιο και την κούραση αλλά γεμάτοι αγάπη και βαθιά αισθήματα ικανοποίησης για την ανιδιοτελή προσφορά που επέδειξαν για το συνάνθρωπο τους.

Αξίζει σε όλα τα παιδιά ένα μεγάλο μπράβο γιατί κατάφεραν να γεμίσουν τις καρδιές τους με συναισθήματα και αγάπη αλλά και ενισχύσαν το ταμείο του ΠΑΣΥΚΑΦ για να συνεχίσει το τεράστιο έργο που κάνει!

Μαζί μπορούμε να προσφέρουμε περισσότερα!


1 Οκτωβρίου - ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Με μια συγκινητική εκδήλωση, οι μαθητές, μαθήτριες καθώς επίσης και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου μας τίμησαν σήμερα 29 Σεπτεμβρίου 2023 την επέτειο ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η μεγάλη αυτή επέτειος μας εμπνέει και ταυτόχρονα μας προβληματίζει αφού είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε μέσα σε συνθήκες κατοχής και προσφυγιάς.

Ένα όμως είναι το δίδαγμα: «Κι αν μας έβαλαν στο σώμα αλυσίδες, κι αν μας έβαλαν τα χέρια στο βράχο του θανάτου, κι αν προσπαθούν να φιμώσουν την αγωνία μας, Κύπρος με τα ματωμένα μάτια δε θα ΄ ναι πάντα νύκτα. Θα ΄ρθει η ώρα που οι αλυσίδες θα φύγουν, ο ήλιος θ΄ ανατείλει και ο λαός με τον αγώνα του θα κτίσει το γεφύρι του Νότου και του Βορρά».

Στα πλαίσια της σημερινής εκδήλωσης μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας συμμετείχαν σε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με μουσική και παραδοσιακούς χορούς αφιερωμένους στην μεγάλη αυτή μέρα.


Be Active - Ευρωπαϊκή Ημέρα Αθλητισμού 

Κάθε χρόνο, μία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένη στα σπορ και την άθληση στις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (23 Σεπτεμβρίου – 30 Σεπτεμβρίου 2023). Στόχο έχει την αύξηση της συμμετοχής όλων των πολιτών στη φυσική δραστηριότητα και τον αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε να υιοθετήσουν έναν ενεργό και υγιή τρόπο ζωής.

Μέσα στα πλαίσια αυτής της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, ο κλάδος Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας, στο Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας, διοργάνωσε κατά την διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, 25 - 29 Σεπτεμβρίου 2023, σειρά από ενδοσχολικές δράσεις, περιλαμβανομένων αθλητικών δραστηριοτήτων, χορών κτλ.

Στις 29 Σεπτεμβρίου 2023, η σειρά των εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με ένα ευχάριστο πρόγραμμα χορών, εφαρμόζοντας στην πράξη τους στόχους της Πανευρωπαϊκής εκστρατείας BeActive.


Τελετή Αγιασμού νέας Σχολικής Χρονιάς 2023 - 2024

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 στο σχολείο μας, Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας, η Τελετή Αγιασμού των μαθητών και του προσωπικού του σχολείου, για την έναρξη και ευλογία της νέας σχολικής χρονιάς από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Πάφου κ. Τυχικό.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με τις πατρικές νουθεσίες και ευχές από τον Πανιερώτατο.

Ακολούθησε δεξίωση στον χώρο της Ξενοδοχειακή Σχολής από τους μαθητές και εκπαιδευτές του Ξενοδοχειακού κλάδου.


Πρώτη μέρα στο σχολείο

Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε σήμερα 7 Σεπτεμβρίου στο Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας τους μαθητές του σχολείου μας πίσω στα θρανία!.

Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές, καθηγητές και στο λοιπό προσωπικό του σχολείου μας μια υπέροχη και παραγωγική νέα σχολική χρονιά!